ALİAĞA PETKİM, OLİN EDİRNE'YE ACIMADI: 102-91

BEKO Basketbol liginde sıkıntılı bir sezon geçiren Aliağa Petkim, ligin 9. Hafta karşılaşmasında sahasında Olin Edirne'yi 102-91 yenerek ligdeki 2. Galibiyetini elde etti.

Spor 8.12.2013 22:19:43 0
ALİAĞA PETKİM,  OLİN EDİRNE

BEKO Basketbol liginde sıkıntılı bir sezon geçiren Aliağa Petkim, ligin 9. Hafta karşılaşmasında sahasında Olin Edirne’yi 102-91 yenerek ligdeki 2. Galibiyetini elde etti.

 

SALON: Aliağa Belediyesi ENKA Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman, Ziya Özorhon, Tahsin Kuzu

ALİAĞA PETKİM: Ahmet Erdoğan 9, Sommervi 13, Serkan Menteşe 3, Randle 24, Melih Yıldız 3, Ali Işık, Gani Gülaslan, Marshall 20, Ceyhun Altay 19, Bora Hun Paçun 11

OLİN EDİRNE: Darius Washington 31, Christos 23, Ufuk Gürgen 2, Mehmet Turgut 1, Reha Öz 15, Caner Ercan, Erol Çinko, Kerem Hotiç, Berkay Sahillioğlu 8, Torin Francis 8, Barış Güney 3

 

1. PERİYOT               : 27-25

DEVRE                       : 48-44

3. PERİYOT               : 71-59

MAÇ SONUCU         : 102-91

 

Aliağa Belediyesi Enka Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Aliağa Petkim, özellikle oyuncusu Randle’nin basketleriyle ilk periyodu 27-25 önde tamamladı. Kıyasıya bir mücadeleyle geçen 2. Periyotta Aliağa Petkim yine etkiliydi.  2. Periyotta ev sahibi takım, devrenin sonunda rakibine 48-44 üstünlük sağladı.

Aliağa PETKİM Maçın ikinci yarısında maçın üstünlüğünü ele geçirerek aradaki farkı açtı. Olin Edirne`nin savunma hatalarını iyi değerlendiren ev sahibi takım, 3. Çeyreği 71-59 önde tamamladı. Karşılaşmanın son periyodunda Randle, Marshall ve Ceyhun’un etkili oyunlarıyla farkı açarak rahatlayan Aliağa Petkim, karşılaşmayı 102-91 kazandı.

Aliağa Petkim, bu skorla, Beko Basketbol Ligi`nde Galatasaray Liv Hospitol`un ardından 2. galibiyetini elde etti. Maçın en skorer oyuncusu 31 sayı kaydeden Olin Edirne`den Darius Washington oldu.

Aliağa Petkim’in galibiyeti yeşil beyazlı taraftarları coşturdu. Taraftarlar Aliağa Petkim oyuncularını tribüne çağırarak coşkulu tezahürat yaptı.

 

MAÇ SONU GÖRÜŞLER

 

CEM AKDAĞ: OYUNCULARIM TANINMAZ HALDEYDİ

Maçın ardından Basın toplantısında kameraların karşısına geçen Olin Edirne Başantrenörü Cem Akdağ, fazla konuşmayacağını belirterek, “Maçla ilgili herhangi bir şey söylemek istemiyorum. Aliağa takımını tebrik ederim. Oyuncularımız tanınmaz haldeydi, çok çok kötü oynadık.” Dedi.

 

BERKAY SAHİLLİOĞLU: PLANLARIMIZDA OLMAYAN BİR MAĞLUBİYET

Olin Edirne oyuncusu Berkay Sahillioğlu ise maçın sonucunu  “hiç planlarımızda olmayan bir mağlubiyetti” şeklinde değerlendirdi. Sahilllioğlu, “Aliağa’yı tebrik ediyorum. Maçta inişli çıkışlı bir performansımız oldu. Bizim için kötü bir mağlubiyet oldu ama önümüzde Tofaş maçı var. Onu kazanıp devam etmek istiyoruz. Deplasmanda güzel maçlar kazandık, biz avantajlıyız. Evimizde de ikinci yarıya kadar birkaç tane daha maç kazanıp rahat sıralarda biraz nefes almak istiyoruz.” Dedi.

 

ACLAN KAVASOĞLU: OYUNCULARIMIN MÜCADELESİ MÜTHİŞ

Aliağa Petkim Başantrenörü Aclan Kavasoğlu galibiyeti “Oyuncularımın gösterdikleri mücadele müthiş” sözleriyle özetledi. Kavasoğlu, “Oyuncularım, özellikle üçüncü periyotta vücutlarını koyarak oynadılar. Ama ilk devre bizim takıma yakışmayan bir savunma ile oynadık. Daha kontrolü oynamayı seven bir yapımız var. Maçın sonundaki hatalar kazanma arzumuzun yüksek olmasından kaynaklandı. Kazanmaya olan açlığımız bir takım hatalara yol açabiliyor. İnşallah daha iyi basketbol oynayıp yolumuza devam ederiz. Devre arası takıma yapacağımız katkılarla kadro derinliğini de yakalayıp, daha iyi olacağımızı düşünüyorum.” Dedi.

 

AHMET ALİ ERDOĞAN: MERSİN MAÇINI DA KAZANMAK İSTİYORUZ

Aliağa Petkim oyuncusu Ahmet Ali Erdoğan, takımın üç haftadır iyi olmasına rağmen kazanamadığını belirterek, “Üç haftadır iyi basketbol oynuyoruz, iyi müdafaa yapıyoruz. Bu emeğin sonucunu bu maçta aldık. Son periyodu kötü oynadık, topu biraz elimizde tutmamız gerekiyordu. Ama maçı kazanmasını bildik. İki haftadır Aclan Hocamız maçın sonunu kötü oynadığımızı söylüyordu. Fakat biz bu maçta bunu toparladık. Haftaya Mersin’e gideceğiz, Mersin maçını da kazanıp onu da altımıza almak istiyoruz. Üç galibiyetimiz olacak, bu şekilde toparlanarak devam etmek istiyoruz.” Dedi.  

 

 ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19